Daisy
Nederlands

Overleven op Krokodil-Eiland

Anthony Horowitz (auteur), Rita Waeytens (verteller)
+1
Overleven op Krokodil-Eiland
×
Overleven op Krokodil-Eiland Overleven op Krokodil-Eiland
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De klunzige detective Tim Diamant en zijn jongere, slimmere broer Nick belanden op Krokodil-Eiland voor een klassenreünie. Als bij hun aankomst de multimiljonair die dit organiseerde dood is, proberen ze de dader te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Overleven op Krokodil-Eiland
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Verteller
Rita Waeytens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I know what you did last Wednesday
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
01:58:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdfiguren zijn twee personages uit vroeger werk van de auteur: de klunzige detective Tim Diamant en zijn jongere, slimmere broer Nick. Ze belanden op Krokodil-Eiland voor een klassenreünie op uitnodiging van een multimiljonair. Bij aankomst is de multimiljonair dood en al gauw blijkt dat ook de acht genodigden één voor één vermoord zullen worden op het geïsoleerde eiland. In ware Agatha Christie-stijl proberen Tim en Nick de moordenaar te ontmaskeren. Het boek is een typisch verhaal van de auteur, met bizarre personages, spitse dialogen, Britse humor door overdrijvingen en understatements, een flinke dosis actie en spanning vermengd met enkele griezelelementen. Door de levendige beschrijvingen en de keuze van Nick als ik-figuur beleeft de lezer als het ware het spannende avontuur mee. Deze grappige, parodiërende detective voor 10 à 12-jarigen houdt de lezer in zijn greep tot de ontknoping.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De M…Lees verder op Wikipedia