Daisy
Nederlands

Raven's gate

Ook verschenen als Ravenpoort

Anthony Horowitz (auteur), Annette Van Ooijen (verteller)
+1
Raven's gate
×
Raven's gate Raven's gate

Raven's gate

Ook verschenen als Ravenpoort

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Matt (14) groeit op bij zijn tante, nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Hij raakt op het inbrekerspad en wordt als straf naar De Vonk gestuurd, een pleegzorgprogramma. Zijn verzorgster is een angstaanjagende dame.
Titel
Raven's gate
Ook verschenen als
Ravenpoort
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Verteller
Annette Van Ooijen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Raven's gate
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
7:31
Oorspr. uitgever
Facet
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Matt (14) groeit op bij zijn tante nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Door een vriendje raakt hij op het inbrekerspad en wordt hij als straf naar De Vonk in Yorkshire gestuurd voor een pleegzorgtraject. Zijn verzorgster mevrouw Duiverell is een geheimzinnige en angstaanjagende dame. Matt gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een samenzwering die de wereld dreigt te veranderen en waarbij hij geofferd moet worden. Wanneer de mensen die hem willen helpen een voor een om het leven komen, staat Matt er alleen voor om het geheim van de Ravenpoort te ontrafelen. Aardig en beslist spannend verhaal, dat naar het einde toe wat onwaarschijnlijker wordt. Hoofdstukken, duidelijke lay-out met een duidelijke letter en veel wit tussen de regels. Stevig omslag en een spannend ogende omslagillustratie. Het eerste, een bewerking van 'Kernenergie voor de duivel', in een reeks van vijf beklemmende verhalen; de overige vier titels worden geheel nieuwe verhalen. Voor liefhebers …Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis…Lees verder op Wikipedia

Suggesties