Boek
Engels

Russian roulette

Anthony Horowitz (auteur)

Russian roulette

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het leven van de jonge huurmoordenaar Yassen Gregorovitch lijkt erg op dat van spion Alex Rider. Als Yassen opdracht krijgt Alex te vermoorden, kijkt hij terug op zijn leven. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Russian roulette
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker Books, 2015
419 p.
ISBN
9781406360288 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de jonge huurmoordenaar Yassen Gregorovitch opdracht krijgt spion Alex Rider (15) van inlichtingendienst MI6 te vermoorden, realiseert hij zich dat ze, ook al zijn ze tegenstanders, veel gemeen hebben en kijkt hij terug op zijn leven. Toen hij veertien was woonde hij als Yasha in een Russisch dorp met zijn ouders. Door een ongeluk in de fabriek waar zij gedwongen werkten, ontsnapte de antraxbacterie en besmette de regio. Zijn moeder gaf Yasha het enige tegengif en stuurde hem via Kirsk naar Moskou, zodat hij daar een nieuwe start kon maken. Maar dat loopt anders. Yasha maakt veel mee, belandt bij terroristische organisatie Scorpia, waar hij wordt opgeleid. De Engelse auteur (1955) schrijft romans voor volwassenen en jeugd en tv-scenario’s. Dit tiende en slotdeel van de populaire 'Alex Rider'*-serie is in feite voorloper van de negen eerdere delen en laat goed zien wat Yassen vormde in een spannend verhaal met veel tempo, dat aan het denken zet over wat ons leven bepaalt. Zwart oms…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia