Slot van de Marvel-reeks waarin de overgebleven superhelden nog eenmaal in actie komen om gezamenlijk het heelal te redden.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Avengers : endgame
Regisseur
Anthony Russo Joe Russo
Acteur
Robert Downey (jr) Chris Hemsworth 1983- Mark Ruffalo Chris Evans 1981- Scarlett Johansson Don Cheadle Benedict Cumberbatch Tom Holland 1996-
Componist
Alan Silvestri 1950-
Uniforme titel
Avengers : endgame
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
2 uur 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418549862

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse superheldenfilm (2019) van Anthony en Joe Russo, vervolg op Avengers: Infinity War (2018)* en de climax van de eerste 22 films in de Marvel Cinematic Universe. Met o.a. Robert Downey jr. (Iron man), Chris Evans (Captain America), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black widow). Het heelal ligt door toedoen van Thanos in puin. De overgebleven Avengers komen nogmaals in actie om de gevolgen van Thanos’ daden terug te draaien en de balans in het heelal te herstellen. Beoordeling IMDb: 8,6. Tomatometer: 94%. Peter de Bruijn (NRC 24-4-‘19): ‘Infinity War was een hoogtepunt in de Marvel-reeks. Endgame is daarvan het adequate slot, maar geen nieuw hoogtepunt’ (3 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 24-4-’19): spectaculaire, emotionele, soms onevenwichtige, maar uiteindelijk bevredigende rit. (...) Een kroon op elf jaar superheldengekte, stripliefde en filmvernieuwing’ (4 sterren). Ronald Rovers (Trouw 24-4-’19): ‘Wat film altijd al wilde doen, beeld…Lees verder

Over Anthony Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Anthony Russo (Cleveland, 3 februari 1970) en Joseph (Joe) Russo (Cleveland, 19 juli 1971), samen beter bekend als de Russo Brothers, zijn Amerikaanse film- en televisieregisseurs. De broers doen het meeste van dit werk gezamenlijk, daarnaast werken ze ook als scenarioschrijvers en redacteuren.

De Russo Brothers zijn vooral bekend van hun regisseurswerk aan de films in de Marvel Cinematic Universe, ze regisseerden onder andere de films Captain America: The Winter Soldier (2014), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019)

Filmografie

Film

  • 2002: Welcome to Collinwood
  • 2006: You, Me and Dupree
  • 2014: Captain America: The Winter Soldier
  • 2014: A Merry Frggin’ Christmas
  • 2016: Captain America: Civil War
  • 2018: Avengers: Infinity War
  • 2019: Avengers: En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties