Captain America : civil war

Anthony Russo (regisseur), Joe Russo (regisseur)
Na een missie met veel dodelijke slachtoffers besluiten de VN dat de Avengers voortaan alleen op hun verzoek in actie mogen komen. Dit zaait tweespalt binnen de Avengers.
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
Avonturenfilms, Actiefilms
Titel
Captain America : civil war
Regisseur
Anthony Russo Joe Russo
Uniforme titel
Captain America : civil war
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2016
1 blu-ray
Oorspr. opname
2016
Speelduur
2 uur 27 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Based on the Marvel comics by Joe Simon and Jack Kirby
EAN
8717418475352

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse superheldenfilm uit 2016 van Anthony en Joe Russo met een fijne cast (Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson). Een vervolg op 'The winter soldier'*, waarin Captain America (snel, sterk en bijzonder handig met schild/discus), die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd ingevroren en in de tegenwoordige tijd weer verder moet leven, nogal moest wennen aan de veranderde normen en waarden. In ‘Civil war’ mogen de helden pas in actie komen na toestemming van de VN. Captain America weigert hier aan mee te doen, ook vanwege zijn persoonlijke betrokkenheid bij de schurk van de film: de Winter Soldier. Berend Jan Bockting (Volkskrant 27-4-'16) geeft 3 sterren: ‘Captain America: Civil War is een vrolijke, kleurrijke en onmiskenbaar spectaculaire janboel. Vermakelijk en uiterst knap, maar je zit nooit op het puntje van je stoel.' Bart Rietvink (cinemagazine.nl) geeft 4 sterren: ‘Captain America: Civil War’ is uiteindelijk zeer geslaagd, met veel spe…Lees verder

Over Anthony Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Anthony Russo (Cleveland, 3 februari 1970) en Joseph (Joe) Russo (Cleveland, 19 juli 1971), samen beter bekend als de Russo Brothers, zijn Amerikaanse film- en televisieregisseurs. De broers doen het meeste van dit werk gezamenlijk, daarnaast werken ze ook als scenarioschrijvers en redacteuren.

De Russo Brothers zijn vooral bekend van hun regisseurswerk aan de films in de Marvel Cinematic Universe, ze regisseerden onder andere de films Captain America: The Winter Soldier (2014), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019).

Filmografie

Films

  • 2002: Welcome to Collinwood
  • 2006: You, Me and Dupree
  • 2014: Captain America: The Winter Soldier
  • 2014: A Merry Frggin’ Christmas
  • 2016: Captain America: Civil War
  • 2018: Avengers: Infinity War
  • 2019: Avenger…Lees verder op Wikipedia