Dvd
Engels
Als tijdens een bezoek van de premier van Noord-Korea Washington wordt aangevallen door terroristen haast Secret Service-agent Mike Banning zich naar het Witte Huis om de president te beschermen.
Titel
Olympus has fallen
Regisseur
Antoine Fuqua
Uitvoerder
Trevor Morris 1970-
Acteur
Aaron Eckhart Gerard Butler Morgan Freeman
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
114 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664105900

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiethriller uit 2013 van Antoine Fuqua (Training Day), met Gerard Butler (Machine Gun Preacher), Aaron Eckhart, Morgan Freeman e.a. Secret Service-agent Mike Banning moet genoegen nemen met een suf kantoorbaantje nadat onder zijn verantwoordelijkheid een tragisch ongeluk is gebeurd. Maar hij verveelt zich dood en het liefste wil hij terug naar zijn oude post om de president te beschermen. Als tijdens een bezoek van de premier van Noord-Korea Washington wordt aangevallen door terroristen haast hij zich naar het Witte Huis. De pers is niet erg positief. Coen van Zwol (NRC 8-5-'13) geeft 2 (van 5) balletjes: ''Olympus has fallen' heeft door de locatie even een wow-factor, maar hoezeer de makers daarna het brein ook murv beuken met kogelballet, knappende botten en folterpartij, op den duur is de film te voorspelbaar, laf en stupiede om te boeien.' Eric Koch (Telegraaf 8-5-'13) geeft 3 (van 5) sterren: ''Olympus has fallen' is het type hersenloos vermaak waarbij je je bijna s…Lees verder

Over Antoine Fuqua

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Nicogenin

Antoine Fuqua (Pittsburgh, 19 januari 1966) is een Amerikaans voormalig videoclip- en huidig filmregisseur. De eerste film die hij regisseerde voor het grote scherm was The Replacement Killers uit 1998, nadat hij zes jaar eerder debuteerde met het direct op video uitgebrachte Inside Out IV.

Voordat Fuqua zich toelegde op het maken van films, regisseerde hij reclamespotjes en videoclips. In die laatste hoedanigheid werkte hij met onder meer Toni Braxton, Prince, Stevie Wonder en Coolio.

Fuqua trouwde in 1999 met actrice Lela Rochon, met wie hij drie kinderen kreeg.

Geregisseerde films

  • The Equalizer 2 (2018)
  • The Magnificent Seven (2016)
  • Southpaw (2015)
  • The Equalizer (2014)
  • Exit Strategy (2013, televisiefilm)
  • Olympus Has Fallen (2013)
  • Brooklyn's Finest (2009)
  • Shooter (2007)Lees verder op Wikipedia

Suggesties