Een scherpschutter moet een dreigende moordaanslag op de Amerikaans president zien te voorkomen
Titel
Shooter
Regisseur
Antoine Fuqua
Naar het werk van
Stephen Hunter
Componist
Mark Mancina
Acteur
Mark Wahlberg
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds Based upon the novel Point of impact
EAN
8714865500033

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiethriller uit 2007 van regisseur Antoine Fuqua (Training day), met Mark Wahlberg (The departed). Een gerespecteerd scherpschutter bij de mariniers, Bob Lee Swagger, moet een moordaanslag op de president zien te voorkomen. Het is echter een valstrik en Swagger wordt hoofdverdachte voor de aanslag die hij juist moest verijdelen. Jeroen Haverkort (Metro 12-4-'07) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Fuqua houdt van films met een boodschap. Deze film die verder bol staat van actie, achtervolgingen en ontploffingen, schetst een kritisch beeld van de huidige Amerikaanse regering: kil, patriotistisch en bereid om over lijken te gaan.' Dana Linssen (NRC 11-4-'07): 'Het is een dunne plot, dit verhaal waarin een aanslag op een president wordt beraamd. Dun, want afhankelijk van de vraag of de toeschouwer z'n argwaan opzij weet te zetten. Lukt dat, dan is de reeks achtervolgingen en valkuilen beslist adrenalineverhogend.' De dvd bevat een aantal interessante extra's.

Over Antoine Fuqua

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Nicogenin

Antoine Fuqua (Pittsburgh, 19 januari 1966) is een Amerikaans voormalig videoclip- en huidig filmregisseur. De eerste film die hij regisseerde voor het grote scherm was The Replacement Killers uit 1998, nadat hij zes jaar eerder debuteerde met het direct op video uitgebrachte Inside Out IV.

Voordat Fuqua zich toelegde op het maken van films, regisseerde hij reclamespotjes en videoclips. In die laatste hoedanigheid werkte hij met onder meer Toni Braxton, Prince, Stevie Wonder en Coolio.

Fuqua trouwde in 1999 met actrice Lela Rochon, met wie hij drie kinderen kreeg.

Geregisseerde films

  • The Equalizer 2 (2018)
  • The Magnificent Seven (2016)
  • Southpaw (2015)
  • The Equalizer (2014)
  • Exit Strategy (2013, televisiefilm)
  • Olympus Has Fallen (2013)
  • Brooklyn's Finest (2009)
  • Shooter (2007)Lees verder op Wikipedia

Suggesties