Titel
Priest
Regisseur
Antonia Bird
Componist
Andy Roberts
Acteur
Linus Roache Tom Wilkinson 1948- Robert Carlyle
Scenarist
Jimmy McGovern
Taal
Engels
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1994
Speelduur
105 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717249475811
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Antonia Bird

Antonia Jane Bird (Kensington (Londen), 27 mei 1951 - Londen, 24L of 25 oktober 2013) was een Britse regisseuse.

Levensloop en carrière

Bird begon als assistente in het theater. In 1985 en 1986 regisseerde ze 17 afleveringen van EastEnders. Bird maakte ook zes films, waarvan de bekendste Priest (film) (1994), Mad Love (1995) en Ravenous zijn.

Bird overleed in 2013 op 62-jarige leeftijd.

Beknopte filmografie als regisseur

  • Eastenders (17 afleveringen), 1985-1986
  • Casualty, 1986-1987
  • Priest, 1994
  • Mad Love, 1995
  • Ravenous, 1999
  • The Village (tv-serie), 2013

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek