Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dodelijke zomer

Antonio Hill (auteur), M. Vanderzee (vertaler)
Inspecteur Salgado krijgt in Barcelona de zaak van de ogenschijnlijke zelfmoord van een 19-jarige jongeman toegewezen.
Titel
Dodelijke zomer
Auteur
Antonio Hill
Vertaler
M. Vanderzee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El verano de los juguetes muertos
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Signatuur, 2012
327 p.
ISBN
9789056724306 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgeverij Signatuur heeft zijn fonds recent uitgebreid met een noir-lijn en de Spaanse debutant Antonio Hill geeft daar, samen met de Mexicaan Bernardo Fernández, de aftrap in. Als vertaler en redacteur kent Hill het klappen van de zweep, en ook zijn studie psychologie is zeker van pas gekomen bij het schrijven van deze psychologische thriller.
Dodelijke zomer speelt zich af tijdens een zinderend hete zomer in Barcelona. Een aantal dagen lang volgen we het hoofdpersonage Héctor Salgado. Hij is van Argentijnse afkomst en werkt als inspecteur bij de politie van Barcelona. Nadat hij in een vlaag van woede een verdachte, de schimmige Afrikaanse voodoo-dokter Omar, in elkaar heeft geslagen, wordt hij met vakantie gestuurd. Bij zijn terugkeer blijkt de zaak echter nog niet gesloten en transfereert de commissaris hem officieus naar een min of meer onbeduidend geval: een jongen uit de betere kringen die een ongelukkige val uit een zolderraam heeft gemaakt of wellicht zelfmoord …Lees verder
Als inspecteur Hector Salgado terugkeert van zijn min of meer door hogerhand opgelegde vakantie in zijn geboorteland Argentinië, krijgt hij op officieuze wijze een zaak toegewezen. Het gaat om de ogenschijnlijke zelfmoord van een 19-jarige jongen. Kort daarna valt er nog en dode en de vraag is wat de dood van een 12-jarig meisje, jaren geleden op een zomerkamp, met dit alles te maken heeft. Het chronologisch vertelde verhaal speelt zich af in vijf dagen, tussen woensdag en zondag en laat de 'donkere' kant zien van een zomers en heet Barcelona. Boeiende, maar soms wat breedvoerige stijl, met aandacht voor de menselijk kant. Mooie plot. Thrillerdebuut van de psycholoog en vertaler (1966) van werk van o.a. Jonathan Safran Foer en Dave Eggers. Stond hoog op Spaanse bestsellerslijsten en werd in vele talen vertaald. Het open einde doet een (al op stapel staand) vervolg vermoeden. Aardige tegenhanger van de Scandinavische thrillers. Normale druk.