Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een teruggetrokken man vertelt het bewogen verhaal van een door hem bewonderde jazzmuzikant in Lissabon.
Titel
Winter in Lissabon
Auteur
Antonio Muñoz Molina
Vertaler
Ester Van Buuren Jacqueline Hulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El invierno en Lisboa
Uitgever
Amsterdam: De Geus, 2018 | Andere uitgaves
220 p.
ISBN
9789044538793 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Detectiveachtige roman waarin na twee jaar teruggeblikt wordt op de onmogelijke liefde tussen jazzpianist Santiago en de geheimzinnige Lucrecia. Het hele verhaal door duiken steeds dezelfde namen op: Birma, Toussaints Morton, Lissabon, Billy Swan... De auteur (1956) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. 'Beatus Ille' (1986) was zijn romandebuut; het hier besproken 'El invierno en Lisboa', oorspronkelijk verschenen in 1987, kreeg zowel de Spaanse Persprijs als de Premio Nacional de Literatura. Daarna kwam 'Beltenebros' (1989). 'Winter in Lissabon' is spannend door de beschrijving van de jacht op een schilderij van Cézanne maar is tegelijk een ode aan de jazz. De melodramatische momenten worden ruimschoots gecompenseerd. Dit boek in een soepel lezende vertaling is geschikt voor een breed publiek. Opnieuw uitgebracht als klassieker van de hedendaagse Spaanse literatuur.

Over Antonio Muñoz Molina

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hpschaefer www.reserv-art.de

Antonio Muñoz Molina (Úbeda, Jaén, 10 januari 1956) is een Spaanse schrijver en een lid van de Real Academia Española (1996). De afgelopen jaren leefde hij in Madrid en New York, waar hij tot halverwege 2006 het Cervantesinstituut heeft geleid.

La noche de los tiempos

Biografie

Antonio Muñoz Molina studeerde journalistiek in Madrid en kunstgeschiedenis in Granada. Zijn debuutroman Beatus Ille 1986 en zijn tweede roman El invierno en Lisboa 1987 werden met belangrijke Spaanse prijzen bekroond. Zijn roman Ruiter in de storm werd in Spanje in een eerste oplage van 300.000 exemplaren gedrukt en won de prestigieuze Premio Planeta.

Muñoz Molina is getrouwd met schrijfster Elvira Lindo

Proza in Spaans