Dvd

L'incoronazione di Dario

Antonio Vivaldi (componist), Adriano Morselli (librettist), Carlo Allemano (uitvoerder)
Titel
L'incoronazione di Dario
Componist
Antonio Vivaldi 1678-1741
Librettist
Adriano Morselli
Uitvoerder
Carlo Allemano  (tenor) Sara Mingardo  (alt) Delphine Galou  (alt) Riccardo Novaro  (bas) Leo Muscato  (regisseur) Orchestra del Teatro Regio di Torino  (orkest)
Dirigent
Ottavio Dantone  (klavecimbel)
Uitgever
Dynamic, 2017
2 dvd-video's + boekje
Oorspr. opname
2017
Speelduur
160 min.
Aantekening
Ondertiteling : Italiaans, Engels, Frans, Duits, Koreaans, Japans
EAN
8007144377946
CDR
DCD1492
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera en operette (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Antonio Vivaldi

Antonio Lucio Vivaldi (Venetië, 4 maart 1678 – Wenen, 28 juli 1741) was een Italiaans violist, priester en componist. Hij is vooral bekend van Le Quattro Stagioni (De vier jaargetijden), een cyclus van vier vioolconcerten, maar heeft meer dan 700 composities op zijn naam staan, in vele instrumentale en vocale genres.

Biografie

Antonio Lucio Vivaldi werd geboren in Venetië, mogelijk tijdens een aardbeving. Zijn vader, die kapper en violist was, hielp hem met zijn carrière in de muziek en meldde hem aan bij de Cappella di San Marco, waar vader Vivaldi zelf een vooraanstaand violist was.

In 1703 werd Vivaldi priester. Hij kreeg al snel de bijnaam Il Prete Rosso ("de rode priester"), vermoedelijk vanwege zijn rode haar. Vanaf 1704 hoefde hij niet meer deel te nemen aan de heilige mis in verband met zijn slechte gezondheid: hij leed aan astma. Maar volgens sommigen mocht hij de mis niet meer opdragen omdat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties