Artikel uit tijdschrift

Een actieve Haarlemse bejaarde : Frans Halsmuseum viert in 1988 75-jarig bestaan

Tijdschrift
Kunstbeeld, Jrg. 12 (1988) nr. 1, p. 38-42 : ill.
Antoon Erftemeijer

Over Antoon Erftemeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C. B.M. Ulmann

Antoon F.W. Erftemeijer (Hoorn, 1954) is een Nederlands schrijver, beeldend kunstenaar en kunsthistoricus.

Leven en werk

Erftemeijer studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en volgde de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

In 1987 begon hij bij het Frans Hals Museum waar hij 33 jaar heeft gewerkt, eerst als educator en later als conservator moderne kunst. Hij maakte de zomertentoonstellingen in de Hal en schreef de bijbehorende catalogi. Verder is Erftemeijer veel te horen en te zien op radiostations en podcasts, exposeert hij en heeft hij een lange lijst aan publicaties, zowel non-fictie als ook fictie. Zijn bekendste boeken zijn: 'De aap van Rembrandt' en 'Het oor van Vincent'.

Ook is Erftemeijer voorzitter van de commissie kunstzaken en kathedraalmuseum van de koepelkathedraal in Haarlem. Het vernieuwde kathedraalmuseum en het boek 'De Koepelkathedraal van Haarlem' zij…Lees verder op Wikipedia