Boek
Nederlands

De kleine kerstman gaat op reis

Anu Stohner (auteur), Henrike Wilson (illustrator)
+1
De kleine kerstman gaat op reis
×
De kleine kerstman gaat op reis De kleine kerstman gaat op reis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Met Kerstmis brengt de kleine kerstman cadeautjes naar de dieren in het bos. Op een dag krijgt hij brieven van de stadsdieren: zij willen ook graag een kerstcadeautje. Prentenboek met gestileerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De kleine kerstman gaat op reis
Auteur
Anu Stohner
Illustrator
Henrike Wilson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der kleine Weihnachtsmann geht in die Stadt
Editie
3
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2009 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789056376437 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is een prachtig extra groot prentenboek waarin alle prioriteit wordt gegeven aan de prenten. De tekst staat in een kleine witte strook onderaan de bladzijden en vertelt een leuk en lief verhaal, vol van kerstsfeer. De kleine kerstman zorgt er steeds in zijn eentje voor dat de dieren van het bos een cadeautje krijgen. Maar dat is de stadsdieren ter ore gekomen en zij sturen brieven om te vragen waarom zij geen cadeautjes krijgen. De kleine kerstman wil daar wel voor zorgen, maar hij weet niet goed hoe: hij kan geen beroep doen op een rendier om zijn slede te trekken, want alle rendieren worden al gebruikt door de grote kerstmannen. En die hebben het al druk genoeg met alle cadeautjes voor de kinderen. En de stad is zo ver weg. De kleine kerstman vraagt raad aan de hoofdkerstman, maar die weet ook geen oplossing te bedenken. Tot de uil met het idee op de proppen komt om de dieren van het bos te laten helpen. Ze gaan in stoet op weg naar de stad, een vermoeiende tocht, waarop ze o.a…Lees verder
Met kerst brengt de kleine kerstman cadeautjes naar de dieren in het bos. Op een dag krijgt hij brieven van de stadsdieren; zij willen ook graag een kerstcadeautje. Om te weten hoe de kleine kerstman in de stad kan komen, vraagt hij raad aan uil. Samen met zijn vrienden, de ijsbeer, de eland, de vos, de marmot en de vogel en een slede vol cadeautjes, gaan zij op weg naar de stad. Na een lange reis komen ze op het marktplein waar de stadsdieren vol ongeduld op hun kerstcadeautje wachten. De enigszins gestileerde, naïef realistische illustraties lopen door op beide pagina's en zijn uitgevoerd in naturalistisch gouache. Onder de illustraties, op een witte achtergrond, vinden we de korte tekst in groot lettertype. Een prachtig gebonden prentenboek in groot oblong formaat. De eenvoudige, doch sfeervolle illustraties hebben veel zeggingskracht en het boek is dan ook absoluut een aanrader om in de kerstperiode voor te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.