Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tussen de aanslagen

Aravind Adiga (auteur), Arjaan Van Nimwegen (vertaler)
Beschrijving van de denkbeeldige Indiase stad Kittur en de belevenissen van haar bewoners in de jaren tachtig van de 20e eeuw.
Onderwerp
India ; 1980-
Titel
Tussen de aanslagen
Auteur
Aravind Adiga
Vertaler
Arjaan Van Nimwegen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Between the assassinations
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011 | Andere uitgaves
311 p.
ISBN
9789023462705 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze tweede roman van de Indiase schrijver (1974) wordt het leven beschreven in de fictieve handelsstad Kittur, in de periode tussen de aanslagen op Indira Gandhi en haar zoon Rajiv (1984-1991). Geschiedenis en geografie van deze stad worden aan de lezer toegelicht als in een reisgids. De schrijver raadt een minimaal verblijf van zeven dagen aan. Adiga laat de nietsvermoedende 'toerist' kennis maken met mensen die hij op straat tegenkomt. Een meisje dat bedelt om drugs voor haar vader te kopen. De riksjarijder die de hele dag pakjes moet bezorgen aan de rijken. Een jongen die een bom plaatst op een Jezuïetenschool omdat hij door zijn gemengde afkomst niet geaccepteerd voelt. De eigenaar van een textielfabriek die smeergeld moet betalen. Sociaal onrecht, armoede en het kastenstelsel bepalen ieders leven in een periode dat elke hoop is opgeblazen. Adiga’s uitvergrotingen zijn liefdevol gemaakt, met kennis van zaken en met oog voor detail. Zonder dat de bezoeker het wil wordt hij mee…Lees verder

Over Aravind Adiga

Aravind Adiga (Madras, 23 oktober 1974) is een Indiaas schrijver. Met zijn debuutroman De witte tijger won hij in 2008 de Man Booker Prize.

Biografie

Aravind Adiga werd geboren in Madras (officieel Chennai) op 23 oktober 1974 als kind van dr. K. Madhava Adiga en Usha Adiga. Hij groeide op in Mangalore en ging naar de Canara High School en de St. Aloysius High School, waar hij in 1990 succesvol examen deed. Nadat hij met zijn familie naar Sydney was geëmigreerd, bezocht hij de James Ruse Agricultural High School. Daarna volgde hij een studie Engelse literatuur aan de Columbia-universiteit, New York, die hij in 1997 afrondde als salutatorian (academische titel voor de op twee na beste student van het collegejaar). Hij studeerde vervolgens aan het Magdalen College in Oxford. Sindsdien werkt hij als journalist in Azië. Op het moment leeft hij in Bombay.

Adiga begon zijn journalistieke carrière als financieel journalist bij de F…Lees verder op Wikipedia