Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dit ben ik

Arend van Dam (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
Ik ben aan het werk. Ik neem wat geel. En ook wat rood. Ik doe het op een doek. Weet je wie ik ben? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Rembrandt
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Dit ben ik
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016 | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
9789000349715 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste leesboekje met de beroemde kunstschilder Rembrandt van Rijn als hoofdpersoon. (De naam van de schilder is alleen te vinden in een illustratie op het titelblad en de achterflap, maar komt in de verhaaltekst nergens voor). De ik-persoon Rembrandt is druk met het maken van zelfportretten. Hij maakt ook een portret van zijn zoon Ties en zijn vrouw Sas. Leuk historisch eerste leesboekje dat deel uit maakt van de serie 'Zelf lezen over Lang geleden...'*, geschreven op het allerlaagste AVI-niveau. Korte zinnen met eenvoudige eenlettergrepige woorden (soms met twee medeklinkers aan het begin of het eind van het woord). Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit maximaal zeven woorden. Geen hoofdlettergebruik. De interpunctie beperkt zich tot een enkele komma, dubbele punt en vraagteken. De tekst is gedrukt in duidelijke zwarte schreefloze letters op witte ondergrond. De titel van de korte hoofdstukjes is gedrukt in gekleurde letter. Ruime interlinie. Prima bijpassende sfeervoll…Lees verder

Dit ben ik

Dit is een boekje over Rembrandt voor de allereerste lezertjes (AVI START). Geen makkelijke opgave om deze schilder met zeer eenvoudige korte woorden voor te stellen, maar de auteur is hierin zeker geslaagd. Rembrandts vrouw Saskia wordt Sas en zoon Titus wordt Ties. Een aanvaardbare aanpassing van de namen. In de leuke illustraties herken je enkele bekende werken. Dat (zelf)portretten tot zijn favoriete onderwerpen behoren, komt mooi uit het verhaal. 'Dit ben ik' maakt deel uit van een serie die bestaat uit historische verhalen over onder meer Leonardo da Vinci, Albert Einstein en Anthony Fokker.


Over Arend van Dam

Arend van Dam kan verwijzen naar:

  • Arend van Dam (schrijver), Nederlands schrijver, bekend van zijn kinderboeken en het boek Een beetje Zwanger
  • Arend van Dam (tekenaar), Nederlands tekenaar, bekend van zijn illustraties en politieke cartoons


Lees verder op Wikipedia

Suggesties