Man op de maan

Arend van Dam (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
Het is 1969. Neil, Buzz en Mike zitten in een raket. Ze zijn op weg naar de maan. Zal het ze lukken om op de maan te landen? Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Man op de maan
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2020 | Andere uitgaves
31 p. : ill.
ISBN
9789000352708 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit eerste leesboekje vertelt over de reis naar de maan van de astronauten Neil, Buzz en Mike in 1969. Het geeft een relaas van het vertrek van de raket, de reis door de ruimte, de landing op de maan, de eerste wandeling op de maan en de terugkomst op aarde. Er is voortdurend contact met de aarde en de astronauten vertellen elkaar wat ze zien, wat ze doen en hoe ze die nieuwe ervaringen beleven. Er zijn veel dialogen en er is aandacht voor de gevoelens van de personages. Het verhaal beschrijft de feiten op een eenvoudige manier. Het maakt deel uit van de serie 'Zelf lezen over Lang geleden…' van dit auteur-illustrator duo. De tekst in ingedeeld in kleine hoofdstukken en bevat korte zinnen met hoofdletters, AVI-E3. De lay-out is ruim en gevarieerd. Er zijn veel kleurenillustraties die de raket, de maanlander en de astronauten in actie tonen. De grote en kleine sfeervolle schilderijtjes vullen de tekst mooi aan. Jonge lezers kunnen via dit boek kennismaken met de reis van Apollo 11 en m…Lees verder

Man op de maan

Het verdient waardering: een reeks boekjes over historische personages op de markt brengen voor eerste lezers. Zo verschenen er al delen over o.a. 'Leonardo Da Vinci', 'Albert Einstein' en 'Rembrandt'. Ditmaal wordt de eerste maanreis en maanlanding behandeld. Hoe nobel het streven ook is, de bal - of in deze context de raket - wordt hier serieus misgeslagen.

Dat ik een exemplaar in handen kreeg dat ietwat vreemde zaken had meegemaakt op de drukpers is nog tot daaraan toe, zulke zaken kunnen gebeuren. Al hoop ik dat niet de volledige oplage het verhaal brengt, erna wat witte pagina’s kent en daarna vrolijk nog wat hoofdstukken herhaalt ... Het oogt toch wat slordig.

Dergelijke zaken gebeuren, daar doen we niet moeilijk over, wel over de bij momenten lichtjes schabouwelijke tekst. Als je op de eerste pagina het woord thuiskomst al niet juist kan spellen, ben je fout bezig naar eerste lezers toe. Dat je de dialogen makkelijk dient te houden voor eerste lezers is…Lees verder

Over Arend van Dam

Arend van Dam kan verwijzen naar:

  • Arend van Dam (schrijver), Nederlands schrijver, bekend van zijn kinderboeken en het boek Een beetje Zwanger
  • Arend van Dam (tekenaar), Nederlands tekenaar, bekend van zijn illustraties en politieke cartoons


Lees verder op Wikipedia

Suggesties