Boek
Nederlands

Spelen met de liefste papa

Arend Van Dam (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
Spelen met de liefste papa
×
Spelen met de liefste papa Spelen met de liefste papa
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Beertje en zijn papa verzinnen samen de leukste spelletjes. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Spelen met de liefste papa / tekst Arend van Dam ; ill. Alex de Wolf
Auteur
Arend Van Dam
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-269-1756-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uit vorige boekjes van Arend van Dam en Alex de Wolf zijn we reeds vertrouwd met papa Beer en zijn zoontje, bijzonder herkenbaar door hun opvallend menselijke houdingen.

In dit nieuwe boek gaat het over allerlei eenvoudige spelletjes die een vader met zijn zoontje (en dochtertje!) kan spelen: een veertje de lucht in blazen, 'oppoten' of naar elkaar toestappen en met de 'poot' de andere het eerst raken om met een spel te kunnen beginnen, steentjes keilen op het water en nog enkele behendigheidsspelletjes.

Andere dieren, een eekhoorn, een olifant, een gans en een miereneter, kijken min of meer toe hoe vader Beer en zijn zoontje het helemaal naar hun zin hebben.

De tekeningen in het kleine boekje zijn zeer eenvoudig, laten de twee beren optreden als echte mensen en inspireren misschien papa's om met hun peuters bekende, eenvoudige spelletjes uit te proberen. Soms is de begeleidende tekst, meestal een dialoogje tussen zoontje en papa Beer, enigszins rijmend. [Christia…Lees verder
Als Beertje zich verveelt, is papa zijn beste speelkameraad. Samen verzinnen ze tal van spelletjes. Papa leert Beertje allerlei trucjes, ze spelen ‘Hop, Beertje, hop’ op papa’s knie, imiteren elkaar en amuseren zich kostelijk samen. Ze dagen elkaar op een speelse manier uit. Papa doet soms stoer en plagerig maar Beertje is papa af en toe ook te slim af. De spelletjes zijn heel herkenbare mensenspelletjes die soms origineel aangepast zijn voor beren, bijvoorbeeld als ze ‘oppoten’ spelen en papa met zijn grote poten uiteraard wint. De illustraties visualiseren levendig de opeenvolgende scènes van de tekst. Het zijn grappige aquarellen, met zwarte pen omlijnd. Papa en Beertje zijn sterk vermenselijkt waardoor kleuters er zich perfect mee kunnen identificeren. De tekst staat in tekstblokken in en tussen de illustraties. Het gaat veelal om dialogen die de voorlezer vlot kan overnemen. Papa en Beertje fungeerden al in andere boeken van dit duo. Ook hier straalt de liefdevolle relatie van va…Lees verder

Spelen met de liefste papa

Dit is een van de vijf boekjes over de liefste papa. Die vader is een grote bruine beer. Voor zijn berenkind heeft hij zeeën van tijd. Een hele dag lang spelen ze spelletjes die door mensenvaders en - kindjes vlot nagespeeld kunnen worden. Het begint met oppoten (aftellen)om te zien wie mag beginnen. Dan gaan ze 'veertje blazen', een liedjes zingen, zaadjes van de esdoorn laten vliegen, steentjes keilen enz. Af en toe komt vriendje olifant ook meespelen. Papa wordt moe maar Beertje vindt nog snel enkele spelletjes uit voor hij eindelijk in zijn bedje belandt. De illustraties zijn zwierig en sluiten perfect aan bij de tekst. Naast een leuk verhaaltje bevat dit boekje inspiratie voor spelletjes om kleuters en hele middag mee bezig te houden.

Suggesties