Cd

Bert's playground

Ari Hoenig (uitvoerder), Chris Potter (uitvoerder), Will Vinson (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Bert's playground
Uitvoerder
Ari Hoenig  (drums) Chris Potter 1971- (saxofoon) Will Vinson  (saxofoon) Jonathan Kreisberg  (gitaar) Gilad Hekselman  (gitaar) Matt Penman  (contrabas) Orlando LeFleming  (contrabas)
Uitgever
Dreyfus Jazz, 2008
1 cd
Oorspr. opname
2007
Speelduur
01:04:49
EAN
0764911691923
CDR
JE29603
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ari Hoenig

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. Nomo assumed (based on copyright claims).

Ari Hoenig (Philadelphia (Pennsylvania), 13 november 1973) is een Amerikaanse jazzdrummer.

Biografie

Hoenig is de zoon van een dirigent en een violiste/pianiste en kreeg als kind een viool- en piano-opleiding, voordat hij op 12-jarige leeftijd wisselde naar de drums. Al tijdens zijn middelbareschooltijd trad hij op in Ortliebs Jazz House, een jazzclub in Philadelphia met muzikanten als Sam Dockery, Robert 'Bootsie' Barnes, Mickey Roker en Bobby Durham.

Begin jaren 1990 studeerde hij aan de University of North Texas bij de drummer Ed Soph en speelde hij in de jazzband One O'clock, waarmee ook in 1994 eerste opnamen ontstonden. In 1995 wisselde hij naar het William Patterson College in New Jersey en begon hij de samenwerking met de organiste Shirley Scott. Hij werd lid van het trio van Jean-Michel Pilc en van Kenny Werner. Daarnaast werkte hij met muzikanten als Josh Roseman, Joe Lovano, Gerry Mulligan, Pat Metheny, Dave Holl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties