Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Rechercheur Sigurdur Oli van de politie in Reykjavik wordt door een goede vriend om advies gevraagd in een chantagezaak.
Titel
Doodskap
Auteur
Arnaldur Indriðason
Vertaler
Adriaan Faber
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Svörtuloft
Uitgever
Amsterdam: Q, 2016 | Andere uitgaves
347 p.
ISBN
9789021446271 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechercheur Sigurður Óli van de politie in Reykjavik wordt door een goede vriend om raad gevraagd: zijn schoonzus en zwager deden aan partnerruil en worden nu met seksfoto’s gechanteerd door een stel uit de parenclub. Als Sigurður gaat praten met het stel vindt hij de vrouw zwaar mishandeld en wordt zelf aangevallen door de dader, die kan vluchten. Nadat Lina in het ziekenhuis is overleden volgt een moordonderzoek dat duidelijk maakt dat de goede vriend niet eerlijk is geweest, en de vermoorde Lina de schakel vormt naar de nooit opgehelderde verdwijning en mogelijk moord op een bankier. In deze tiende Erlendur detectiveroman van de bekende IJslandse thrillerauteur (1961) is Erlendur op vakantie, maar staat zijn collega Sigurður Óli centraal. Een spannende, goed vertaalde thriller met een uitstekende plot die indringend actuele thema’s als kinderporno en het bankenschandaal verwerkt, en een goede subplot waarin Sigurður Óli’s persoonlijke leven knap is verwerkt. VN-Thriller van het Jaa…Lees verder

Over Arnaldur Indriðason

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Anneli Salo

Arnaldur Indriðason (Reykjavik, 28 januari 1961) is een IJslandse historicus en schrijver van detectives. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reykjavík.

Werk

In 1981 en 1982 was Arnaldur journalist bij de IJslandse krant Morgunblaðið, waarna hij als freelance schrijver werkte. Van 1986 tot 2001 was hij filmcriticus bij Morgunblaðið.

Arnaldur publiceerde in 1997 zijn eerste boek, Synir Duftsins (Maandagskinderen). Sindsdien is zijn populariteit tot grote hoogten gestegen. In 2004 waren zeven van de tien meest geleende boeken in de bibliotheek van Reykjavík titels van Arnaldur. Maandenlang stond hij met zes boeken in de IJslandse bestsellerlijst. De top-3 leek permanent aan hem toegewezen.

Ook buiten IJsland worden Arnaldurs boeken veel gelezen. Ze zijn in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Tsjechisch en Zweeds vertaald en in 26 landen uitgegeven.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties