Boek
Nederlands
De leden van het Zweedse A-team zoeken verband tussen de moord op een onbekende man, vrouwenhandel en de moord op een oude, joodse geleerde.
Titel
Europa blues
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ydelet Westra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Europa Blues
Editie
3
Uitgever
Breda: De Geus, 2011 | Andere uitgaves
410 p.
ISBN
9789044520637 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechercheurs van het A-team krijgen te maken met een gruwelijke moord op een onbekende man, vrouwenhandel en de moord op een oude joodse geleerde. Ze ontdekken dat de misdaden met elkaar te maken hebben, maar tasten in het duister omtrent de redenen. De ontdekking van een oud dagboek werpt meer licht op de zaak. In dit verhaal leidt het onderzoek door heel Europa, de geschiedenis van Zweden komt in een ander daglicht te staan. Het verhaal is bijzonder spannend en het zeer verrassende einde maakt dat je het boek met spijt weglegt. Vierde deel in een reeks over een ‘speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard', het A-team. Geweldige opbouw, levensechte personages, kortom een boek dat je móet lezen. Kleine druk.

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie