De Europese drugsmaffia is sterker dan ooit - hun methoden worden steeds geavanceerder en gewelddadiger. Iets wat het Opcopteam helaas maar al te goed weet. Wanneer de drugsmaffia zelfs de Europese Commissie infiltreert, en een Zweeds biotechnologiebedrijf te maken krijgt met Chinese cyberspionage, wacht het Opcopteam de grootste krachtmeting tot nu toe. De inzet: het menselijk DNA.
Titel
Haat
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ron Bezemer
Verteller
Diana Freys  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
2 cd
Speelduur
25:13
Oorspr. uitgever
De Geus
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het werk van het Opcop-team, onderzoeksafdeling van Europol in Den Haag die wordt geleid door Paul Hjelm en zich bezighoudt met de bestrijding van internationale misdaden, wordt steeds gevaarlijker. Toevallig wordt ontdekt dat het Zweedse biotechnologieconcern Bionovia slachtoffer is van cyberspionage ten behoeve van een genetische fabriek in China die nieuw leven is ingeblazen. Bovendien wil Hjelm, sinds kort getrouwd met politievrouw Kerstin Holm, de nog steeds niet opgeloste ontvoering van twee collega’s tot een goed eind brengen en de dood van zijn Italiaanse collega Donatella Bruno ophelderen. De Zweed Jan Arnald (1963) schrijft naast fictie en poëzie onder het pseudoniem Arne Dahl misdaadromans. Na de ‘Intercrime’-serie (10 delen) volgde de ‘Opcop’-serie, waarin dit slotdeel 4 volgt op ‘Amsterdam-Stockholm’*. Dit spannende, actuele en goed vertaalde slot rondt de geprezen Opcop-serie heel vakkundig af. De complexe plot met steeds nieuwe verwikkelingen vraagt wel wat van de lezer…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie

Suggesties