Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kentucky killer : misdaadroman

Arne Dahl (auteur), Tineke Jorissen-Wedzinga (vertaler)
Een doodgewaande seriemoordenaar opereert voor een laatste maal in de Verenigde Staten alvorens naar Zweden te vluchten. Is er een naäper aan het werk of leeft de man nog?
Titel
Kentucky killer : misdaadroman
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ont blod
Uitgever
Breda: De Geus, 2012 | Andere uitgaves
320 p.
ISBN
9789044522570 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Arne Dahl zou het pseudoniem zijn van een gevestigd Zweeds auteur, maar tot nu toe heeft de pers zijn identiteit nog niet kunnen achterhalen. Hij debuteerde uit het niets in 1998 en heeft intussen al vijf detectives op zijn naam staan (een zesde is onderweg). De reeks draait rond Paul Hjelm en zijn collega's uit het A-Team, een gespecialiseerde politie-eenheid ter bestrijding van internationale misdaad. In Dahls debuut, Kentucky killer, wordt de Zweedse literatuurcriticus Hassel brutaal vermoord op de New Yorkse luchthaven Newark. Het lijk toont de merktekens van een berucht seriemoordenaar, de Kentucky Killer, die al een aantal jaren dood is. Waarschijnlijk zit de copycat-killer op Hassels vlucht naar Stockholm. In een race tegen de tijd probeert het A-Team zijn identiteit te achterhalen. Niet meteen het verwachte onderwerp voor een 'literaire thriller', maar de spanningopbouw, de satirische ondertoon en de psycho-sociale uitdieping staan borg voor de kwaliteit. [Kris van Zegh…Lees verder
De doodgewaande Kentucky Killer, berucht Amerikaans seriemoordenaar, lijkt uit de doden te zijn opgestaan en een laatste maal in de Verenigde Staten een moord te plegen vooraleer naar Zweden te vluchten. Is er een naäper aan het werk of leeft Kentucky Killer nog? Met welk doel komt hij naar Zweden? Op deze vragen moet het team rond inspecteur Hjelm dringend een antwoord zien te vinden terwijl er weer iemand aan het moorden slaat. De Zweedse literatuurwetenschapper is met deze titel aan zijn zesde misdaadroman toe. De politieroman is opgebouwd rond een schitterende intrige, bevat indrukwekkende hoofd- en nevenpersonages en is heel vlot geschreven. In een overduidelijke structuur neemt de auteur de lezer mee naar een zeer spannende finale. Weinig of geen minpunten. Kleine druk.

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie