Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Middenwater

Arne Dahl (auteur), Ron Bezemer (vertaler)
+1
Middenwater
×
Middenwater Middenwater

Middenwater

Arne Dahl (auteur), Ron Bezemer (vertaler)
Genre:
Als rechercheur Sam Berger wordt verdacht van moord, vlucht hij naar een eiland in de Zweedse archipel.
Titel
Middenwater
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ron Bezemer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Mittvatten
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2019
440 p.
ISBN
9789044537765 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Middenwater’ speelt zich af in een kleine twee weken, van de dertigste november tot de dertiende december, en is het derde, zelfstandig te lezen deel in de 'Berger & Blom'-reeks. Deel 1 en 2 (‘Grensgebieden’ en ‘Achterland’*) werden door thrillerliefhebbers, zowel in Scandinavië als in andere landen in Europa, enthousiast ontvangen. Rechercheur Sam Berger wordt verdacht van een moord en vlucht naar een van de duizend eilanden van de Zweedse scherenkust. Molly Blom, zijn partner, is verbonden aan de Säkerhetspolisen, kortaf SÄPO, de nationale Zweedse veiligheidsdienst, maar zij ligt aan het begin van het verhaal in coma. Ook in deze thriller speelt de actualiteit een van de hoofdrollen: IS-terroristen raken slaags met wapenhandelaren terwijl tegelijkertijd een moordenaar een meisje in gijzeling houdt. Dahl’s schrijfstijl is niet altijd even eenvoudig en hij heeft soms (te)veel woorden nodig om de personages of situaties te beschrijven.

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie