Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Midzomernachtdroom

Arne Dahl (auteur), Ydelet Westra (vertaler)
Als na enkele moorden geen van de verdachten zich iets kan herinneren, grijpt een speciaal Zweeds politieteam deze verrassende overeenkomst aan om verder te zoeken.
Titel
Midzomernachtdroom
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ydelet Westra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
En midsommarnattsdröm
Uitgever
Breda: De Geus, 2012 | Andere uitgaves
410 p.
ISBN
9789044522600 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit zelfstandig te lezen zesde deel over het Zweedse politieteam, gespecialiseerd in internationale misdaadbestrijding, zien de zeven rechercheurs in eerste instantie geen verband tussen de moord op een Koerdische man, een Poolse verpleegster en een tv-producent. Met het gegeven dat geen van de gearresteerde verdachten zich de moord herinnert, komt het team iets bijzonders op het spoor. Net zo ongrijpbaar als het karakter ‘Puck’ in het gelijknamige drama van Shakespeare blijkt er achter de schermen iemand anders te zijn, zeer intelligent en met een hoog ethisch besef, die de touwtjes in handen heeft. In soepel lopend proza besteedt de auteur veel aandacht aan het ontwikkelen van de verschillende karakters binnen het team. Hun persoonlijke problemen, ambities, tekortkomingen krijgen een psychologische diepgang waardoor de personages gaandeweg steeds meer gaan leven. Dat gaat in het begin een beetje ten koste van de spanning die enkel optreedt in de hoofdstukken waarin de lezer kenni…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie