Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Misterioso

Arne Dahl (auteur)
Inspecteur Paul Hjelm en de andere leden van het A-team, een speciale politie-eenheid voor moeilijke gevallen, onderzoeken de moord op drie zakenmannen in Stockholm.
Titel
Misterioso
Auteur
Arne Dahl 1963-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Misterioso
Uitgever
Breda: De Geus, 2011 | Andere uitgaves
319 p.
ISBN
9789044522587 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Stockholm worden drie zakenmannen kort na elkaar op precies dezelfde wijze vermoord. Vermoed wordt dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Het A-team, een pas opgerichte speciale politie-eenheid voor moeilijke gevallen, wordt op de zaak gezet. Inspecteur Paul Hjelm (moeizaam huwelijk, twee kinderen) en zijn collega's lichten het leven van de drie zakenmannen grondig door. Wat naar boven komt, is niet allemaal even fraai. Een vierde moord kan niet voorkomen worden, maar dit keer laat de moordenaar wat achter: een opname van Misterioso van jazzmusicus Thelonious Monk. Goed geschreven, boeiende misdaadroman met een mooie, goed uitgewerkte intrige en overtuigende hoofdpersonen. Eerste deel van een tiendelige reeks maatschappijkritische misdaadromans over de Zweedse inspecteur Paul Hjelm en zijn A-team. Arne Dahl is het pseudoniem van de Zweedse literatuurwetenschapper Jan Arnald (1963) die ook twee (niet vertaalde) romans onder zijn eigen naam schreef. Kleine druk.

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie