Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Nadat aan een bankoverval met gijzeling in hartje Stockholm door een speciale eenheid van de Zweedse recherche een einde is gemaakt, blijft men het gevoel houden dat er iets niet klopt.
Titel
Requiem
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Ydelet Westra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Dödsmässa
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2011
381 p.
ISBN
9789044514902 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de dag dat George W. Bush de oorlog aan Saddam Hussein verklaart, vinden er in Stockholm een bankoverval en een gijzeling plaats. Een arrestatieteam en een anti-terreureenheid rukken uit en een al gepensioneerde commissaris wordt om ondersteuning gevraagd. Maar het is een vreemde overval. De overvallers nemen geen contact op en hebben ook geen eisen. Als de gewapende eenheden binnenvallen, weten de gijzelnemers te ontkomen. Maar iets klopte er niet en dat blijft de hoofdpersonen dwars zitten. Want waarom of waardoor is een badkamer in een naburig huis vernield? En wat heeft een klassiek bureau met de overval te maken? Zevende thriller met het Zweedse A-team; er staan er nog drie te verschijnen. Het zijn stuk voor stuk thrillers met gecompliceerde intriges die bestaan uit talrijke verhaallijnen, waaronder zelfs een uit de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt het verhaal verteld vanuit talrijke perspectieven, waarmee de schrijver blijkt geeft van groot psychologisch inzicht. Het betere vak…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie