Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een 14-jarig meisje tijdens een schoolreisje verdwijnt, stuit de Zweedse politie bij hun onderzoek op een landelijk opererend pedofielennetwerk.
Titel
Verdwenen onschuld
Auteur
Arne Dahl 1963-
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Mörkertal
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2012
412 p.
ISBN
9789044521139 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een 14-jarig meisje verdwijnt tijdens een schoolreisje. Als de politie ontdekt dat in de directe omgeving drie veroordeelde pedofielen wonen, wordt groot alarm geslagen en komt het Zweedse A-team in actie. Al snel komt men op het spoor van een pedofielennetwerk waarvan echter de laatste jaren veel personen op vreemde wijze zijn verdwenen. Dit achtste deel uit een serie over het A-team is weliswaar zelfstandig te lezen, maar de persoonlijke levens en verwikkelingen van de verschillende leden lopen vanuit de eerdere delen door. Omdat daar niets over verteld wordt, is veel informatie voor 'nieuwe' lezers slecht te plaatsen. Centraal staat echter het spannende verhaal dat steeds meer vaart krijgt naarmate het plot nadert. Het thema blijft helaas actueel (dit deel verscheen oorspronkelijk in 2005, maar is nu pas vertaald), de beschreven achtergrond in het boek komt wat vergezocht over. De karakters van de verschillende hoofdrolspelers worden goed uitgewerkt. Het taalgebruik is niet moeili…Lees verder

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie