Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dwars door de Middellandse Zee

Arnout Hauben (auteur), Marijn Sillis (auteur)
Verslag van een reis van een programmamaker, een cameraman en een droner eilandhoppend door de Middellandse Zee, waarbij zij bijzondere verhalen optekenden van eilandbewoners.
Titel
Dwars door de Middellandse Zee
Auteur
Arnout Hauben 1976- Marijn Sillis
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021 | Andere uitgaven
351 p. : ill.
ISBN
9789463105088 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Europa 992 (SISO) Europa (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de periode april - mei 2021 zond VRT1* in acht delen het verslag uit van de reis die regisseur en reporter Arnout Hauben samen met een cameraman en een 'droner' in het vroege voorjaar van 2020 aflegde door de Middellandse Zee om de geheimen van de zee te ontrafelen. De reis leidde eilandhoppend van Gibraltar tot Kreta, en via Venetië terug. Door de uitbraak van COVID-19 was de beoogde bestemming Jeruzalem onbereikbaar. Onderweg bezocht Hauben o.a. de Balearen, de Hyerische Eilanden, Corsica, de Maddalena-eilanden, Sardinië, de Eolische Eilanden, Sicilië, de Pelagische Eilanden, Malta, de Ionische Eilanden, de Cycladen, Kreta. Door bezoeken aan monumenten uit het verre en nabije verleden en vele boeiende gesprekken met mensen die hij op de eilanden ontmoet herleven bijzondere perioden en momenten die bepalend zijn geweest voor het leven op deze eilanden. Het reisverslag is vlot en luchtig geschreven en wordt begeleid door vele sfeerfoto's in kleur, informatieve kaderteksten en liter…Lees verder

Over Arnout Hauben

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door De Chinezen

Arnout Hauben (Leuven, 1976) is een Vlaams televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen.

Biografie

Na zijn studie documentaire aan de filmschool Sint-Lukas Brussel startte Arnout Hauben zijn carrière in 1999 bij het productiehuis Woestijnvis. Hij werkte er als regisseur en reporter mee aan programma’s als Man bijt Hond en Meneer Doktoor. Daarnaast regisseerde hij de documentairefilm Geel (2006), over de gelijknamige plaats in de Kempen waar mensen met een mentale beperking harmonieus samenleven met de andere inwoners van het stadje. Deze film won in 2005 de prijs van beste documentaire op het Seagate Foyle Film Festival in Groot-Brittannië en werd in 2006 uitgezonden op de zender Canvas. In 2010 verscheen Hauben voor het eerst zelf voor de camera in het programma Weg naar Compostela waarin hij verslag uitbracht van zijn avontuurlijke voettocht naar het Spaanse bedevaartsoord.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties