Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I

Arnout Hauben (auteur), Johanna Spaey (auteur)
+1
Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I
×
Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I

Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I

Verslag van opgravingen bij het Belgische Ieper naar loopgraven, slagvelden en andere materiële sporen uit de Eerste Wereldoorlog.
Titel
Onder Vlaamse velden : op zoek naar sporen van WO I
Auteur
Arnout Hauben 1976- Johanna Spaey 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Polis, 2016
206 p. : ill.
ISBN
9789463101929 (paperback)
Plaatsingssuggestie
927.5 (SISO) België (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Eerste Wereldoorlog levert nog jaarlijks veel publicaties op over de politieke en militaire verwikkelingen. Dit boek graaft letterlijk dieper, want het volgt de archeologische opgraving rond de aanleg van een gasleiding bij het Belgische Ieper. Dit project bood de kans om een doorsnede te maken van een aantal loopgraven en slagvelden, waardoor het verloop van de oorlog rond Ieper beter in kaart kon worden gebracht. Aan de hand van diverse vondsten krijgt de lezer een indringend beeld van de oorlogspraktijk, maar vooral in het leven en de dood van de vele slachtoffers. Dankzij archiefonderzoek kon een enkel lichaam worden geïdentificeerd en wordt duidelijk hoeveel nationaliteiten op de Vlaamse velden stierven. Er werden zelfs kralen gevonden die toebehoorden aan de Inuït-soldaten in het Canadese leger. Het boek is filmisch geschreven, veelal in de vorm van interviews. De vele foto's uit de Eerste Wereldoorlog, maar vooral van het huidige landschap en de opgravingen, dragen bij aan e…Lees verder

Over Arnout Hauben

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door De Chinezen

Arnout Hauben (Leuven, 1976) is een Vlaams televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen.

Biografie

Na zijn studie documentaire aan de filmschool Sint-Lukas Brussel startte Arnout Hauben zijn carrière in 1999 bij het productiehuis Woestijnvis. Hij werkte er als regisseur en reporter mee aan programma’s als Man bijt Hond en Meneer Doktoor. Daarnaast regisseerde hij de documentairefilm Geel (2006), over de gelijknamige plaats in de Kempen waar mensen met een mentale beperking harmonieus samenleven met de andere inwoners van het stadje. Deze film won in 2005 de prijs van beste documentaire op het Seagate Foyle Film Festival in Groot-Brittannië en werd in 2006 uitgezonden op de zender Canvas. In 2010 verscheen Hauben voor het eerst zelf voor de camera in het programma Weg naar Compostela waarin hij verslag uitbracht van zijn avontuurlijke voettocht naar het Spaanse bedevaartsoord.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties