Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De avonturen van Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle (auteur), Mark Gatiss (inleider), Gert Van Santen (vertaler)
Bundeling van twaalf korte verhalen met detective Sherlock Holmes en zijn assistent Watson in de hoofdrol.
Titel
De avonturen van Sherlock Holmes
Auteur
Arthur Conan Doyle
Inleider
Mark Gatiss
Vertaler
Gert Van Santen Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Sherlock Holmes
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaven
350 p.
ISBN
9789022572320 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het succes van de BBC-serie ‘Sherlock’, waarin de oude Sherlock Holmes-verhalen naar het heden zijn getransporteerd (met internet, en met nicotinepleisters voor Holmes in plaats van zijn pijp), heeft geleid tot hernieuwde belangstelling voor deze klassieke detectiveverhalen, geschreven eind 19e, begin 20e eeuw. Uitgeverij Boekerij brengt onder de serietitel ‘Sherlock’ Conan Doyles Sherlock Holmes-verhalen nu in nieuwe vertalingen uit. In dit deel staan twaalf bekende verhalen, o.a. De Bond van roodharigen, Het avontuur van de gespikkelde band en Het avontuur van de Bruine Beuken. Hoofdpersonen zijn natuurlijk de geniale, arrogante Sherlock Holmes en zijn wat minder slimme sidekick Watson. Iedere keer weer weet de scherpzinnige detective met zijn onorthodoxe methodes de dwaalsporen en cryptische aanwijzingen bij de door hem onderzochte moordzaken te doorgronden en met ’combineren en deduceren, mijn beste Watson’ op te lossen. Met recht klassiekers te noemen, het blijven heerlijk spanne…Lees verder

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia