Boek
Nederlands

De terugkeer van Sherlock Holmes : vier spannende verhalen over deze meester-detective

De terugkeer van Sherlock Holmes : vier spannende verhalen over deze meester-detective

Opnieuw vier spannende verhalen over en met deze meester-speurneus: I - Het avontuur van de Opleidingsschool II - Het avontuur van Zwarte Peter III - Het avontuur van Charles Augustus Milverton IV - Het avontuur van de zes Napoleons Stuk voor stuk lijken de problemen die onder de aandacht van Sherlock Holmes worden gebracht, onoplosbaar, maar Conan Doyle weet toch iedere keer weer te verrasse
Titel
De terugkeer van Sherlock Holmes : vier spannende verhalen over deze meester-detective
Auteur
Arthur Conan Doyle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The return of Sherlock Holmes
Editie
1
Uitgever
[Rotterdam]: Calbona, [2014] | Andere uitgaves
135 p. : ill.
ISBN
9789491872525 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia