Boek
Nederlands

De vallei der verschrikking

+1
De vallei der verschrikking
×
De vallei der verschrikking De vallei der verschrikking

De vallei der verschrikking

In de reeks:
Genre:
Op kasteel Birlstone wordt omstreeks 1890 een moord gepleegd die Sherlock Holmes en Dr. Watson veel hoofdbrekens geeft.
Titel
De vallei der verschrikking
Auteur
Arthur Conan Doyle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The valley of fear
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
238 p.
ISBN
9789049927691 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sherlock Holmes de wereldbekende Londense privédetective en zijn trouwe, bijdehandse compagnon Dokter Watson, trotseren de tijd en dienen op stuk van zowel spanningsgehalte als wat betreft literaire kwaliteiten, zeker niet onder te doen voor 'sleuths' en 'private-eye's' van recentere datum. Het siert dan de uitgevers dat ze een nieuwe vertaling brengen van de volledige romans en verhalen, gebracht in volgorde van de eigen chronologie van de verhalen: van Holmes' eerste zaak in 1874 tot zijn laatste in 1914, maar het blijft enigszins bevreemdend dat zij opteren voor een voorplatontwerp waarin zwoele vrouwen de toon zetten (terwijl vrouwen in de verhalen met een vergrootglas moeten worden gezocht) en waar van de stijl verwijst naar de jaren '30-'40'. Wellicht valt dit toe te schrijven aan de noodzaak van 'verborgen verleiding'.

Deel drie bevat de verhalen die zich in het leven van de detective afspelen in de periode juni-december 1887. Zes verhalen, waaronder 'De Vereniging van d…Lees verder
Tweede deel in een Sherlock Holmes-serie van uitgeverij Pantheon. Hoofdfiguren zijn detective Sherlock Holmes en dr. Watson. In het titelverhaal wordt op kasteel Birlstone omstreeks 1890 een moord gepleegd die Sherlock Holmes en Dr. Watson veel hoofdbrekens geeft. Dit deel bevat naast het titelverhaal ook onder meer de verhalen ‘Een schandaal in Bohemen’, ‘De vijf sinaasappelpitten’ en ‘Een kwestie van identiteit’. Kleine druk.

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties