Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een Engelse majoor weet een juwelenschat die toebehoort aan een andere Engelse officier en drie Indie͏̈rs, die een gevangenisstraf uitzitten, naar Engeland over te brengen
Titel
Het teken van vier / Sir Arthur Conan Doyle ; vert. Fanneke Cnossen ; voorwoord Martin Freeman
Auteur
Arthur Conan Doyle
Vertaler
Fanneke Cnossen
Inleider
Martin Freeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sign of four
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
204 p.
ISBN
9789022571231 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Engelse majoor weet een juwelenschat die toebehoort aan een andere Engelse officier en drie Indiërs die een gevangenisstraf uitzitten, naar Engeland over te brengen. Sherlock Holmes en zijn vriend Watson moeten proberen alle raadsels rondom de juwelen op te lossen. Dit verhaal was het tweede in de Sherlock Holmesserie en werd gepubliceerd in 1890. Het is meer dan onzorgvuldig dat de auteur nooit de moeite nam correcties aan te brengen in volgende drukken. Het is alsof hij vastbesloten was zijn eigen verhaal met voorname onverschilligheid te behandelen. Het blijkt nu nog steeds een verhaal met humor, waarbij naast de uitstekende karakterbeschrijvingen ook heel wat karakteristieke beelden van het Londen rond de eeuwwisseling voorkomen. Nieuwe vertaling en een voorwoord door de Engelse acteur Martin Freeman. Normale druk en ruime marges.

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties