Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Twee verhalen van Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle (auteur), Helene Bakker (bewerker)
+1
Twee verhalen van Sherlock Holmes
×
Twee verhalen van Sherlock Holmes Twee verhalen van Sherlock Holmes
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee verhalen over detective Sherlock Holmes. Holmes gaat naar een oud landhuis. Er klinkt daar 's nachts vreemd gefluit. Ook gaat hij op zoek naar een verdwenen man. Verhalen in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Twee verhalen van Sherlock Holmes
Auteur
Arthur Conan Doyle
Bewerker
Helene Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
01:21
Oorspr. uitgever
Eenvoudig Communiceren
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a440758

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bewerking in eenvoudige taal van twee spannende klassieke verhalen met Sherlock Holmes in de hoofdrol: ‘De gespikkelde band’ en ‘De man met het litteken’. De verhalen worden voorafgegaan door een korte verklaring over de schrijver Conan Doyle en zijn verhalen over de fictieve detective Sherlock Holmes (die spelen in Londen, rond 1900). Vlotte spreektaal: de zinnen en woordkeus zijn eenvoudig, maar staan de spanning en opbouw van het verhaal niet in de weg. Zaken die een historische achtergrond hebben, worden goed omschreven; de sfeer van de tijd is goed behouden gebleven. De smalle bladspiegel is rustig en de korte zinnen die rechts niet worden uitgelijnd, beginnen bijna altijd op een nieuwe regel. De hoofdstukken, die vetgedrukte titels hebben, zijn drie tot tien pagina's lang. De serie 'Wereldverhalen' is bedoeld voor volwassenen en jongeren die moeite hebben met lezen. Het leesniveau van de teksten in de serie is rond 1F. Zeker ook geschikt voor mensen die een NT2-opleiding volgen…Lees verder

Over Arthur Conan Doyle

Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 22 mei 1859 – Crowborough (Sussex), 7 juli 1930) was een Brits arts die vooral bekend werd als schrijver van verhalen over de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson. Doyle was een schrijver met een breed oeuvre en publiceerde naast zijn verhalen over Holmes ook nog historische romans, sciencefiction, toneelstukken, poëzie en non-fictie, onder meer parapsychologie en spiritisme.

Leven

Jeugd

Arthur Conan Doyle werd geboren in Edinburgh. Zijn vader Charles Altamont Doyle kwam uit een welgestelde Iers-katholieke familie. De man was echter een alcoholist, die het gezin in ernstige moeilijkheden wist te brengen en uiteindelijk in 1876 in een inrichting eindigde. Zijn moeder, Mary Foley, was daarentegen een goed ontwikkelde vrouw met een grote invloed op Arthur. Haar capaciteiten als verhalenverteller waren groot en inspirerend voor haar zoon.

D…Lees verder op Wikipedia