Boek
Nederlands

Alle verhalen

Arthur Japin (auteur)
+1
Alle verhalen
×
Alle verhalen Alle verhalen

Alle verhalen

Genre:
In deze bundel zijn alle korte verhalen samengebracht die Japin heeft gepubliceerd onder de titels 'Magonische verhalen' (debuut uit 1996) en 'De vierde Wand' (1998), een bundel reisverhalen die afgewisseld worden met verhalen over toneel en werkelijheid (de zgn ‘vertrekken’). De uitgave is vervolledigd met een zevental verspreide, niet eerder in boekvorm uitgegeven verhalen. Al zijn personages zi
Bevat
Titel
Alle verhalen
Auteur
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2011 | Andere uitgaves
412 p.
ISBN
9789029573610 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sedert zijn roman Een schitterend gebrek in 2004 bekroond werd met de Libris Literatuurprijs, wordt Arthur Japin tot het kransje van de allergrootste schrijvers uit de hedendaagse Nederlandse literatuur gerekend. Uitgeverij De Arbeiderspers beseft dan ook maar al te goed dat ze met Japin een goudhaantje in haar rangen telt, en doet er alles aan om de hongerige fans op gezette tijden met een nieuwe publicatie te verwennen. Recent verschenen niet alleen Alle verhalen, maar ook De klank van sneeuw, dat twee novellen bundelt. Tegelijk publiceert uitgeverij Rubinstein ook nog eens een audio-versie van De klank van sneeuw.

Tien jaar geleden debuteerde Arthur Japin met zijn 'Magonische verhalen', en daarmee opent ook de bundel Alle verhalen. De typische ingrediënten van zijn latere werk zijn in dit debuut al aanwezig. Deze verhalen zijn vaak dromerig, getuigen van een zekere hang naar het exotische en hebben een soort lichtheid, die weliswaar bedrieg…Lees verder
Arthur Japin (1956) is een veelzijdig schrijver van romans (zoals het veelgeprezen 'De zwarte met het witte hart' uit 1997), novellen, toneel en filmscripts. Hij is in zijn relatief korte schrijversloopbaan meermalen bekroond en vertaald. In deze bundel zijn al zijn korte verhalen samengebracht die hij vanaf 1996 heeft gepubliceerd onder de titels 'Magonische verhalen' (zijn opvallende debuut uit 1996) en 'De vierde Wand' (1998), een bundel reisverhalen die afgewisseld worden met verhalen over toneel en werkelijheid (de zgn ‘vertrekken’). De uitgave is gecompleteerd met een zevental verspreide, niet eerder in boekvorm uitgegeven verhalen. Al zijn personages zijn op zoek naar een droom, zij vluchten in het mythische, het fantastische, soms het surrealistische, maar worden telkens ingehaald door de werkelijkheid. Japin is een beeldend verteller met een zeer verzorgde stijl. Een bundel vol symboliek met mooie observaties over verleden en toekomst, liefde en ouderdom. Kleine druk.

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia