Luisterboek
Nederlands

Arthur Japin leest De man van je leven

Arthur Japin (auteur)
+1
Arthur Japin leest De man van je leven
×
Arthur Japin leest De man van je leven Arthur Japin leest De man van je leven

Arthur Japin leest De man van je leven

Een terminaal zieke vrouw zoekt een opvolgster om haar plaats naast haar man in te nemen en stuit op een vrouw die de ex-minnares van haar man blijkt te zijn.
Onderwerp
Liefde, Bedrog, Ontrouw
Titel
Arthur Japin leest De man van je leven
Auteur
Arthur Japin  (inlezer)
Uniforme titel
De man van je leven
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
6 cd's
Speelduur
ruim 7 uur
ISBN
9789047615361

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'De man van je leven'*, voorgelezen door de auteur zelf. Dit is geen typische Japin, maar een voor hem nieuw genre. De roman vertelt het verhaal van een terminaal zieke vrouw die een opvolgster zoekt om haar plaats naast haar man in te nemen en dan de ex-minnares van haar man vindt. Japin bedacht een ingenieuze plot met verrassende ontwikkelingen, al komen de feiten soms erg onverwacht uit de lucht vallen. Het gegeven is veelbelovend en biedt tal van kansen. Japin maakt er een klucht van met een tragische ondergrond. Dat leidt tot dialogen in een ouderwetse komediestijl, die in een roman gekunsteld en te lollig aandoen. Bij de poging diepgang aan het verhaal te geven, verliest Japin zich in clichématige filosofietjes die door gebrek aan stilistische eigenheid en glans dubbel door de mand vallen. De luisteraar krijgt een spannend verhaal voorgeschoteld dat niet op het niveau getild wordt dat het verdient: quasi geestig, quasi diepzinnig, met een ongeloof…Lees verder

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia