Boek
Nederlands

Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007

Arthur Japin (auteur)
+1
Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007
×
Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007 Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007

Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007

Arthur Japin schrijft over zijn leven, zijn liefdes en over zijn reizen. Met Harry Mulisch is hij in New York, met Máxima en Willem-Alexander in Ghana, en hij is in Londen tijdens de terreuraanslagen van 2005. Onderweg ontmoet hij de meest uiteenlopende mensen, zoals Arundathi Roy en Edmund White, Lars von Trier en Catherine Keyl, Eveline Herfkens en Breyten Breytenbach, Louis Andriessen en Norman
Onderwerp
Japin, Arthur
Titel
Zoals dat gaat met wonderen : dagboeken 2000-2007
Auteur
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2011 | Andere uitgaves
464 p., [32] p. pl.
ISBN
9789029573658 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Arthur Japin (1956) is een van Nederlands succesvolste schrijvers: bestsellerauteur in binnen- en buitenland. In deze dagboekaantekeningen 2000-2007 reist de lezer mee door de wereld bij tal van lezingen en door het hoofd van de schrijver. Japin geniet met volle teugen van zijn succes in werk en liefdes en beschrijft zijn geluk in gloedvolle bewoordingen. Aanvankelijk kost het enige moeite de schrijver sympathiek te vinden, zo tevreden als hij is met zichzelf en zo Messiaans mensvriendelijk. Maar gaandeweg word je gegrepen door zijn authentieke persoonlijkheid en zijn aanstekelijke positiviteit. Japin lijkt als dagboekauteur een beter stilist dan in zijn romans. Al met al een lekker dik, onderhoudend en niet droevig makend boek over een sprookjescarrière en een vrijmoedige, emotioneel gedreven en gelukkige auteur. Royale druk.

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia