Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het Vaticaan raakt in paniek wanneer een 'hacker' weet in te breken op het hoogste niveau van het computersysteem.
Titel
Het trommelvel
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Vertaler
Jean Schalekamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La piel del tambor
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2010 | Andere uitgaves
485 p. : ill.
ISBN
9789061124283 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze boeiende en goed geschreven literaire thriller is rijk aan ideeën, intriges en authentieke personages tegen een achtergrond van sfeervolle locaties. Het verhaalde gaat in op de vragen die de lezer bezighoudt, en waarop hij een antwoord zoekt. De roman zet niet aan tot het ontvluchten van de werkelijkheid (escapisme), maar confronteert de lezer met zijn algemeen menselijke en maatschappelijke problemen.

Aan problemen en mysteries ontbreekt het niet in dit verhaal. De aanzet wordt gegeven vanaf de eerste regels, wanneer een computerpiraat, opererend onder de codenaam 'Vesper', weet door te dringen tot het computerbestand van het Vaticaan. Alle veiligheidsmaatregelen ten spijt, belandt hij in de privé-files van de paus. Hij laat er een mysterieuze boodschap achter m.b.t. een kerk in Sevilla (Spanje), die "uit zelfmoord doodt". Pater Lorenzo Quart, agent van de geheime dienst van het Vaticaan, wordt naar Sevilla gestuurd om de zaak te onderzoeken. Humor, knipoogjes naar popu…Lees verder
Een computerpiraat weet door te dringen in de privé-computer van de paus en laat daar een cryptisch bericht achter over sterfgevallen die verband zouden houden met een kerkje in Sevilla. Een 'geheim agent' van het Vaticaan wordt erheen gestuurd en raakt verzeild in een politiek-religieus wespennest waarbij de Sevillaanse hoge adel, de clerus en het bankwezen betrokken zijn, - plus drie tragikomische oude oplichters. Spannende thriller - maar veel meer dan dat. Een schitterend portret van een stedelijk establishment, een intrigerend beeld van de interne verhoudingen in het Vaticaan, en vooral een evocatie van de stad Sevilla. Bovendien een psychologisch portret van een 'soldaat van God' die zich aangetrokken gaat voelen tot een gevaarlijk knappe jonge hertogin. De roman wordt door de uitgever geafficheerd als 'literaire thriller' en dat is een perfecte typering. Paperback, kleine druk.

Over Arturo Pérez-Reverte

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edward the Confessor

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, 25 november 1951) is een Spaans schrijver van (literaire-, vaak historische) avonturen- en misdaadromans.

Leven en werk

Pérez-Reverte was aanvankelijk journalist en (oorlogs)correspondent in meerdere Afrikaanse landen, voor dagblad "Pueblo" en de Spaanse televisie. Sinds 1991 schrijft hij columns voor de weekbijlage "El Semanal", die maandelijks in grote oplage bij meerdere kranten verschijnt. Eind jaren tachtig begon hij ook romans te schrijven. Inmiddels is hij een van de meest vertaalde Spaanse schrijvers wereldwijd.

Het bekendste werk van Pérez-Reverte is De club Dumas (1993), een literaire thriller over Lucas Corso, een handelaar in zeldzame boeken die op zekere dag op een manuscript stuit van Alexandre Dumas' De drie musketiers en een ander mysterieus boek waarvan hij de authenticiteit moet aantonen; het is het startschot voor een avontuurlijke en sin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek