Daisy
Nederlands

Het einde van illusies

Arundhati Roy (auteur), Cary Fontyn (verteller)
Maatschappijkritische essays van de Indiase schrijfster.
Titel
Het einde van illusies
Auteur
Arundhati Roy
Verteller
Cary Fontyn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The cost of living
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1999
1 cd
Speelduur
3:37
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Indiase schrijfster Arundhati Roy kreeg in 1997 de Booker Prize voor haar opzienbarende romandebuut 'De God van Kleine Dingen' *. Ze werd wijd en zijd vermaard. Zij nam en neemt geen blad voor de mond, wat haar in India problemen oplevert. Doordat ze financieel in goeden doen is geraakt kan zij zich een bij haar karakter passende onafhankelijke opstelling in het leven en in levens- en politieke kwesties permitteren. Dit resulteert in aanvaringen met het Indiase establishment en soms zelfs arrestatie. Twee zaken waartegen Roy fel van leer trekt vormen het onderwerp van deze essaybundel. De eerste is de bouw van grote stuwdammen in de Narmadarivier, waardoor talloze gezinnen van kleine boertjes en tribalen verdreven worden zonder passende compensatie. Het tweede protest betreft een aanklacht tegen de Indiase kernproeven en de sociale, nationale en internationale implicaties. Roy polemiseert op heftige wijze, scherp formulerend, soms sarcastisch, dan weer humoristisch. Gecombineerd li…Lees verder

Over Arundhati Roy

Suzanna Arundhati Roy (Shillong, Meghalaya, 24 november 1961) is een Indiaas (Engelstalig) schrijfster en politiek activiste.

Leven

Arundhati Roy is de dochter van een Syrisch-christelijke moeder en een hindoe-vader, eigenaar van een theeplantage. Haar jeugd bracht ze door in Aymanam, een dorp in Kottayam (district), Kerala. Toen ze 16 was ging ze naar Delhi en startte met een studie aan de Delhi School of Architecture; daar leerde ze ook haar eerste man kennen. In 1984 ontmoette ze haar tweede man, de filmmaker Pradeep Kishen. Hij introduceerde haar in de filmwereld. Ze speelde eerst enkele kleinere rollen en begon later ook draaiboeken te schrijven (In Which Annie Gives it Those Ones, Electric Moon en de televisieserie Banyan Tree).

The God of Small Things

In 1992 begon Arundhati Roy te werken aan haar eerste roman, The God of Small Things…Lees verder op Wikipedia

Suggesties