Daisy
Nederlands

Oneindige gerechtigheid

Arundhati Roy (auteur), Leen Mollet (verteller)
Essays over hedendaagse mondiale problemen.
Onderwerp
Politiek
Titel
Oneindige gerechtigheid
Auteur
Arundhati Roy
Verteller
Leen Mollet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The algebra of infinite justice
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
6:58
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Ondertitel op omslag : Politieke gedachten Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verzameling van zes politieke essays over mondiale problemen als internationaal terrorisme, de onrechtmatigheid van nucleaire proeven, de dwaasheid om een Indiase rivier in te dammen omwille van het algemeen belang (terwijl dat niet bewezen is); kan een schrijver activist zijn? (bij Roy ligt schrijven en betrokkenheid in het verlengde van elkaar). Zij weet op een overtuigende en literaire manier een probleem als globalisering en het onrecht dat mensen dagelijks tekort doet, met elkaar in verband te brengen. Haar stijl is erudiet, feitelijk, geëngageerd, literair, polemiserend en ontmaskerend. Helaas is haar boek zo actueel als maar kan, sinds de recente inval in Irak (maart 2003). Voor haar debuut, 'the God of small things', een roman die ook in het Nederlands is vertaald, kreeg zij de 'Booker Prize'. Ze woont in New Delhi, een stad in de 'derde wereld', maar zij heeft een politieke visie waar je in de 'eerste wereld' niet omheen kan.

Over Arundhati Roy

Suzanna Arundhati Roy (Shillong, Meghalaya, 24 november 1961) is een Indiaas (Engelstalig) schrijfster en politiek activiste.

Leven

Arundhati Roy is de dochter van een Syrisch-christelijke moeder en een hindoe-vader, eigenaar van een theeplantage. Haar jeugd bracht ze door in Aymanam, een dorp in Kottayam (district), Kerala. Toen ze 16 was ging ze naar Delhi en startte met een studie aan de Delhi School of Architecture; daar leerde ze ook haar eerste man kennen. In 1984 ontmoette ze haar tweede man, de filmmaker Pradeep Kishen. Hij introduceerde haar in de filmwereld. Ze speelde eerst enkele kleinere rollen en begon later ook draaiboeken te schrijven (In Which Annie Gives it Those Ones, Electric Moon en de televisieserie Banyan Tree).

The God of Small Things

In 1992 begon Arundhati Roy te werken aan haar eerste roman…Lees verder op Wikipedia