Midden in de winter vindt een visser in het Noord-Zweedse Torneträsk het lijk van een vrouw in de hut van zijn buurman. De vrouw, Ina, heeft een steekwond in haar borst, maar haar kapotgebeten tong wijst erop dat ze voor haar dood een shock heeft gehad. Juriste Rebecka Martinsson, die we al kennen uit de eerdere boeken van Larsson, verdiept zich met twee inspecteurs in de zaak. Met Het zwarte pad
Titel
Het zwarte pad
Auteur
Åsa Larsson 1966-
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Svart stig
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2014
ISBN
9789041425836
CloudLibrary
3ku5gz9

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Åsa Larsson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bengt Oberger

Åsa Elena Larsson (Uppsala, 28 juni 1966) is een Zweeds schrijfster bekend om haar detectiveromans met juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon.

Biografie

Åsa Larsson verhuisde op haar vierde met het gezin naar Kiruna, waar ze opgroeide. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Uppsala en heeft als fiscaal jurist gewerkt. In 2003 debuteerde ze met Zonnestorm (Solstorm), de eerste misdaadroman met Rebecka Martinsson in de hoofdrol. Het boek werd een bestseller. Ze won de Martin Beck Award voor het beste Zweedse debuut. Met haar tweede boek Midzomernacht (Det blod som spillts) won ze de Martin Beck Award voor de beste Zweedse misdaadroman.

Publicaties (Nederlandse vertalingen)

Suggesties