Dvd
Engels

Rock dog

Ash Brannon (regisseur), J.K. Simmons (uitvoerder), Luke Wilson (uitvoerder)
Bodi is een jonge schaapshond in een dorp in de Himalaya. Hij is voorbestemd om zijn vader op te volgen als dorpswaakhond, maar hij droomt van een leven als muzikant. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Muziek
Titel
Rock dog
Regisseur
Ash Brannon
Uitvoerder
J.K. Simmons  (stem) Luke Wilson  (stem) Eddie Izzard  (stem) Kenan Thompson  (stem) Jorge Garcia  (stem) Matt Dillon  (stem) Sam Elliott 1944- (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Spaans
EAN
5053083131258

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Chinees-Amerikaanse animatiefilm van Ash Brannon (Surf's up). Bodi is een jonge schaapshond die woont in een dorp in de Himalaya. Hij is voorbestemd om zijn vader op te volgen als dorpswaakhond, maar hij droomt van een leven als muzikant. Wanneer op een dag een vliegtuigje een transistorradio verliest, hoort hij de muziek van rockster Angus Scattergood en trekt naar de grote stad, vastbesloten om rockmusicus te worden. Intussen probeert een troep gemene wolven de schapen van het dorpje te pakken te krijgen. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) schrijft dat de film mikt op een brede doelgroep, veel slapstickgeweld bevat en een mooie boodschap brengt over samenwerken, volhouden, je dromen volgen en de band tussen ouder en kind: 'Rock dog offers fun, old-fashioned comic mayhem.' Zij geeft 3 sterren. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Ash Brannon

Ash Brannon (Columbus, 1969) is een Amerikaanse filmregisseur, - schrijver en -animator die onder andere werkte aan Pixars eerste avondvullende animatiefilm, Toy Story. Hij was daarnaast co-regisseur van het vervolg en hielp mee aan Surf's Up, waarvoor hij een Oscarnominatie voor beste animatiefilm mocht delen.

Brannon begon bij Walt Disney Feature Animation als animator van De kleine zeemeermin. Daarna stapte hij over naar Warner Bros. In 1993 ging hij aan de slag bij Pixar als "story artist" en "directing animator" voor Toy Story, het op de film gebaseerde videospel en als "story artist" voor Een luizenleven. Daarna co-regisseerde hij Toy Story 2, een film die werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor beste komedie- of musicalfilm. In 2004 werkte hij samen met Sony Pictures als co-regisseur van Surf's Up, samen met Chris Buck. Daarnaast sprak hij in de film een van de stemmen in.