Dvd
Engels

Surf's up

Ash Brannon (regisseur), Chris Buck (regisseur), Mychael Danna (componist)
Onderwerp
Surfen, Pinguïns
Titel
Surf's up
Regisseur
Ash Brannon Chris Buck
Componist
Mychael Danna 1958-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2015 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
82 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands en Vlaams Ondertiteling: Engels, Frans en Nederlands
EAN
8712609649468

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rond 2007 waren pinguïns in de mode. Na de animatiefilm 'Happy feet' over de zingende en tapdansende pinguïns en de documentaire 'March of the penguins' kozen regisseurs Ash Brannon en Chris Buck voor een geanimeerde nepdocumentaire over surfende pinguïns. Het jonge opkomende surftalent, de pinguïn Cody, reist samen met een stel vrienden naar een tropisch oord om mee te doen aan een wedstrijd ter ere van zijn grote idool, de surflegende Big Z. Gaandeweg leert hij wijze lessen over vriendschap, trouw blijven aan je droom en het surfen op de ideale golf. Eric Koch (Telegraaf 11-10-'07) noemt het 'een geestige animatiefilm'. Fritz de Jong (Parool 10-10-'07): 'Volwassen kijkers zullen wellicht de liefdevolle parodie op Stacy Peralta's gelauwerde surfdocumentaires 'Dogtown and Z-boys' en 'Riding giants' herkennen, terwijl het jongere publiek domweg mag lachen om de aaneenrijging van geslaagde verbale en visuele grappen. En als die dekselse pinguïns dan ook nog eens puik acteren en sympathi…Lees verder

Over Ash Brannon

Ash Brannon (Columbus, 1969) is een Amerikaanse filmregisseur, - schrijver en -animator die onder andere werkte aan Pixars eerste avondvullende animatiefilm, Toy Story. Hij was daarnaast co-regisseur van het vervolg en hielp mee aan Surf's Up, waarvoor hij een Oscarnominatie voor beste animatiefilm mocht delen.

Brannon begon bij Walt Disney Feature Animation als animator van De kleine zeemeermin. Daarna stapte hij over naar Warner Bros. In 1993 ging hij aan de slag bij Pixar als "story artist" en "directing animator" voor Toy Story, het op de film gebaseerde videospel en als "story artist" voor Een luizenleven. Daarna co-regisseerde hij Toy Story 2, een film die werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor beste komedie- of musicalfilm. In 2004 werkte hij samen met Sony Pictures als co-regisseur van Surf's Up, samen met Chris Buck. Daarnaast sprak hij in de film een van de stemmen in.