Boek
Nederlands

De bende van de Witte Roos

Astrid Lindgren (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
Drie avonturen over Kalle Blomkwist, die de beste detective van allemaal wil worden. Samen met zijn vrienden probeert hij verschillende misdaden op te lossen. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
De bende van de Witte Roos
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010 | Andere uitgaven
378 p. : ill.
ISBN
9789021619064 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bende van de Witte Roos bestaat uit Anders, Eva-Lotte en Kalle. Zij vullen hun vakantiedagen met hun strijd tegen de Rode Rozen, drie jongens, onbezonnen levend in een idyllische wereld vol ruimte voor kinderen. Hoewel, er is sprake van een heuse juwelenroof, een moord en een ontvoering. Behalve Witte Roos is Kalle ook superdetective en hoewel hij beseft dat dergelijke ernstige zaken aan de politie overgelaten moeten worden, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Met hulp van de andere bendeleden probeert hij alle zaken op te lossen. De spannende verhalen, in deze heruitgave in een nieuw jasje gestoken met andere illustraties in grijstinten, hebben niets aan kracht ingeboet, ook al spelen ze in een wereld die (helaas) nauwelijks meer bestaat en spreekt de verteller hier en daar alwetend. Deel van de Astrid Lindgren Bibliotheek. Leesplezier voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia

Suggesties