Boek
Nederlands

Er zit een rover in het bos-bos-bos

Astrid Lindgren (auteur), Ilon Wikland (illustrator)
+1
Er zit een rover in het bos-bos-bos
×
Er zit een rover in het bos-bos-bos Er zit een rover in het bos-bos-bos

Er zit een rover in het bos-bos-bos

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Peter wordt door pop Mimi het poppenhuis binnengehaald om de strijd aan te gaan met Fiolito en zijn rovers. Prentvertelling met sfeervolle illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Er zit een rover in het bos-bos-bos
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Ilon Wikland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ingen rövare finns i skogen
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010
[49] p. : ill.
ISBN
9789021668550 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Peter (ca. 5) wordt door pop Mimi het poppenhuis binnengehaald om de strijd aan te gaan met Fiolito en zijn rovers die achter het raam in het bos verstopt zitten. Bijzonder aan het boek is dat Peter in de wereld van Mimi zit, maar op sommige momenten weet dat het verhaal niet echt kan gebeuren. Als de rovers het poppenhuis binnenvallen en overhoop gooien, wordt het erg spannend. Prentvertelling waarin de tekst is geplaatst in de soms tweepaginagrote illustraties op gekleurd papier. De sfeer van het verhaal doet denken aan 'Een bos vol spoken' van Thea Beckman. Astrid Lindgren is in Nederland drie keer onderscheiden met de Zilveren Griffel en heeft in Zweden en andere landen vele belangrijke prijzen ontvangen. Eerste afzonderdelijke uitgave van dit verhaal dat eerder was opgenomen in een gelijknamige bundel met andere illustraties. De illustratrice heeft meer boeken van Lindgren geïllustreerd; zij is onderscheiden voor haar hele oeuvre. De illustraties in donkere en vrolijke kleuren ve…Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties