Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Michiel van de Hazelhoeve

Astrid Lindgren (auteur), Philip Hopman (illustrator)
Bij Michiel gaat altijd alles verkeerd waardoor hij in allerlei vreemde situaties belandt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Michiel zet alles op z'n kop
Michiel laat de poppetjes dansen
Michiel zet z'n beste beentje voor
Onderwerp
Boerderijen, Zweden
Leesniveau
AVI 9, AVI E6, AVI M7
Titel
Michiel van de Hazelhoeve
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Emil i Lönneberga ; Nya hyss av Emil i Lönneberga ; An lever Emil i Lönneberga
Editie
13
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012 | Andere uitgaves
280 p. : ill.
ISBN
9789021617312 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de vraag naar wat volgens haar hét recept voor een 'goed boek' is, antwoordde Astrid Lindgren ooit het volgende: "Een goed boek is als een snoek: een puntige en scherpe kop, dan een voedzaam gedeelte en ten slotte een spitse staart". Aan deze gulden regel is ze alvast trouw gebleven bij het schrijven van de verhalen over Michiel van de Hazelhoeve, die belhamel "die meer streken uithaalde dan er dagen in een jaar waren en die de mensen in Bovenbergen zo de schrik op het lijf joeg dat ze hem naar Amerika wilden sturen". Telkens is het immers reeds de titel van elk van de 15 afzonderlijke verhalen over Michiel die de nieuwsgierigheid van de lezer wekt. Want wie wil er nu niet weten wat er bv. gebeurde 'Toen Michiel een kikker in de mand met boterhammen stopte en daarna zoiets ontzettends uithaalde dat ik het eigenlijk niet durf te vertellen'? Bovendien slaagt de schrijfster er in bij elk nieuw avontuur deze gewekte nieuwsgierigheid te blijven prikkelen. Of Michiel nu een soepterrine o…Lees verder
Een leuk verhaal over een jongetje van vijf jaar. Als oudste zoon van een Zweeds boerengezin komt hij terecht in verschillende hachelijke situaties, grotendeels door hemzelf opgeroepen. De onlangs overleden schrijfster heeft voor deze leeftijdsklasse de juiste toon weten te vinden. De verhalen zijn origineel zonder betweterige zedeprekerij. De opbouw is helder, met korte zinnen en eenvoudige woorden. De omnibusvorm eist wel leeservaring. Deze editie in de serie Astrid Lindgren bibliotheek is voorzien van grappige zwartwitillustraties van Philip Hopman; dito omslagillustratie in kleur. Vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties