Boek
Nederlands

Pippi en de dansende kerstboom

Astrid Lindgren (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Pippi en de dansende kerstboom
×
Pippi en de dansende kerstboom Pippi en de dansende kerstboom
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pippi Langkous is het er helemaal niet mee eens dat de kerstboom altijd maar saai stil moet blijven staan. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Pippi en de dansende kerstboom
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789021681160 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal van Pippi en de dansende kerstboom is niet van recente datum maar werd onlangs ontdekt en is nu als prentenboek uitgegeven. De titel geeft al aan dat Pippi Langkous in dit verhaal de hoofdrol speelt. Deze keer is Pippi geen ondeugende jokkebrok maar wel een vriendelijk meisje dat ongelukkige kinderen toch nog een vrolijk kerstfeest bezorgt. Het verhaal begint een beetje melig: de kinderen van de familie Larsson zijn ongelukkig want het is kerstavond en hun moeder ligt in het ziekenhuis en hun vader is op zee. Daarom hebben zij geen kerstboom, geen kerstcadeautjes en geen lekker eten. Maar alles verandert wanneer Pippi op de rug van haar paard verschijnt met op haar hoofd een kerstboom vol brandende kaarsjes, vlaggetjes en lekkers. Pippi heeft ook een heleboel kerstcadeautjes en veel snoepjes bij. Na het dansen met de kerstboom, die volgens Pippi ook wel eens lol wil hebben, wordt er gesnoept en worden de geschenkjes uitgepakt.

Het verhaal eindigt vrij bruusk…Lees verder
De avond voor Kerstmis zijn Pelle, Bosse en de kleine Inga van de familie Larsson helemaal alleen. Ze hebben geen cadeaus of lekker eten, zelfs geen kerstboom! Verdrietig zitten ze in de keuken als ze een raar geluid horen op de trap, het is Pippi langkous op haar paard! In 2002 in in de Koninklijke Bibliotheek van Stockholm een niet eerder gepubliceerd Pippi Langkousverhaal ontdekt. Het is een echt Pippi-verhaal. Als Pippi aankondigt dat ze met z'n allen met de kerstboom gaan dansen, corrigeren de andere kinderen haar meteen; ze bedoelt natuurlijk om de kerstboom dansen. Maar Pippi vindt dat een kerstboom niet altijd maar saai stil moet blijven staan! Dit prentenboek in niet al te groot vierkant formaat is door illustratrice Annet Schaap voorzien van een kleurrijke en stoere nieuwe Pippi. De hoofd- of achtergrondkleur van de spreads wisselt regelmatig. Vrolijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties