Boek
Nederlands

Pippi Langkous : alle verhalen

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (illustrator)
+1
Pippi Langkous : alle verhalen
×
Pippi Langkous : alle verhalen Pippi Langkous : alle verhalen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Titel
Pippi Langkous : alle verhalen
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Boken om Pippi Långstrump
Editie
Herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2018 | Andere uitgaven
230 p. : ill.
ISBN
9789021678443 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Omnibus met alle avonturen van Pippi Langkous, het eigenwijze meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont, terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart. De verhalen hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren en de bundel ziet er, met de oorspronkelijke illustraties van Carl Hollander in kleur, nog steeds springlevend en allerminst gedateerd uit. Het boek is behoorlijk zwaar voor kinderhanden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Pippi Langkous

‘Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen, ik richt de wereld in, wiedewiede naar mijn eigen zin!’ Dit aanstekelijke liedje nestelt zich meteen in je hoofd, voor wie het kent al gewoon bij het zien van het boek. Voor anderen kan de cd een hulpmiddeltje zijn. Wie kent de avonturen van Pippi niet? De vrolijke, guitige meid met twee oranje vlechtjes in haar haren die alle harten steelt. Pippi Langkous behoort voor velen van ons tot de leuke jeugdherinneringen. We kennen haar als het eigenzinnige meisje dat op een opgewekte manier door het leven stapt. Met haar burgerlijke buurkindjes Tommy en Anika steeds in de buurt, beleeft ze allerlei avonturen. Dit boek is een bundeling van verschillende verhalen van Pippi Langkous en er zit ook een cd’tje bij met een heleboel herkenbare liedjes. De illustraties zijn kleurrijk en vrij traditioneel, wat op zich niet misstaat bij dit boek. Kortom: een instant Pippi-gevoel!


Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia

Suggesties