Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pippi Langkous gaat aan boord

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met een meisje dat voor niemand bang is en zo sterk is dat ze haar vader door de lucht kan wegslingeren, is er altijd wel iets te beleven. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 9
Titel
Pippi Langkous gaat aan boord
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pippi Langstrump gar ombord
Editie
15
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2006 | Andere uitgaves
102 p. : ill.
ISBN
9789021620008 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pippi veroorzaakt weer heel wat opschudding in het dorp door al haar dwaze invallen. Als vader haar met zijn schip komt halen, besluit ze op het allerlaatste moment toch bij haar vriendjes te blijven. Los te lezen deel uit de serie Pippi Langkous-verhalen*; ze hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren. Het boek is uitgevoerd in een duidelijke druk en is voorzien van de vlotte zwart-wittekeningen van Carl Hollander. Ze passen goed bij het verhaal. Verzorgde, gebonden uitgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties