Pippi Langkous : met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen

Pippi Langkous : met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Pippi Langkous : met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen
Auteur
Astrid Lindgren
Vertaler
Liesbeth Borgesius-Wildschut Saskia Ferwerda
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Editie
13de dr.
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 1999 | Andere uitgaves
207 p. : ill.
ISBN
90-216-1692-0

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Omnibus met daarin alle avonturen van Pippi Langkous, het eigenwijze meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart. De verhalen hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren en de bundel ziet er met de oorspronkelijke zwart-witillustraties van Carl Hollander nog steeds springlevend en allerminst gedateerd uit. Vanaf ca. 9 jaar. In een uitsparing in de voorkaft bevindt zich bij deze editie een cd (opname 1972) met de bekendste Pippi-liedjes, uitgevoerd door enkele solisten en een kinderkoor.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia

Suggesties